SKATTEFRADRAG

SKATTEFRADRAG

Generel information

Dine donationer, som er givet via Hasene Danmark, er fradragsberettigede, bortset fra medlemskontingentet. Fradragets værdi er ca. 26% af din donation. Dvs. at hvis du donerer 100 kr., sparer du ca. 26 kr. i SKAT. Den maksimale grænse for at få fradrag er i 2023 er 17.700 kroner. Du kan læse mere om fradraget på SKATs hjemmeside;
Fradrag for gaver og bidrag til velgørende foreninger – Skat.dk

Hasene Danmark har indberetningspligt for de modtagne donationer. For at kunne indberette dine donationer kræver det, at vi har dit fulde navn og cpr-nummer. Er du sponsor for et forældreløst barn, bliver donationerne indberettet én gang om året – i januar. Din donation for et forældreløst barn bliver automatisk indberettet til SKAT, og du behøver derfor ikke at foretage dig yderligere.
For øvrige donationer via MobilePay har vi brug for et screenshot af kvitteringerne. I slutningen af året sender vi en mail til alle vores medlemmer for at bede om kvitteringer. Hvis du sender kvitteringerne for dine donationer senest d. 20. december, vil indberetningen blive udført til tiden for det pågældende år.

Donationer foretaget på hjemmeside

Ønsker du at vi skal indberette dine donationer, som du foretager på hjemmesiden, er det vigtigt at du i kassen, ved udførelse af ordren, notere dit cpr. nr. under feltet “skattefradrag”, for hver enkelt ordre, som du gennemfører. Som udgangspunkt vil indberetninger ikke foretages hvis cpr. nr. ikke er udfyldt. 

Det er fastlagt hvor meget en muslim er forpligtet til at betale zakat (almisse) af sin formue. Hvis du derfor ikke ønsker at vi skal indberette din zakat (almisse) opfordrer vi til at du ikke notere dit cpr. nr. ved udførelse af denne type ordre på websiden.

Jeg ønsker ikke skattefradrag for mine donationer

Hvis du er fast sponsor for et forældreløst barn, men ikke ønsker skattefradrag, er det vigtigt, at du gør os opmærksom på dette. Det anbefales, at du sender os en mail herom. Du kan maile til følgende adresse: info@hasene.dk

Min donation(er) er ikke indberettet, hvad skyldes det?
  1. Hvis vi ikke har dit fulde navn eller cpr-nr., er det desværre ikke muligt for os at indberette dine donationer til SKAT. Ved overskridelsen af indberetningsdatoen, vil indberetningen i så fald først være gældende fra næste år.
  2. Hvis du sammen med din ægtefælle eller samlever har en fælles konto og foretager en bankoverførsel til Hasene Danmark, kan vi kun indberette det navn, som står i første skrivefelt. Den anden ejer af kontoen vil vi ikke kunne se, og vi vil derfor heller ikke kunne indberette ægtefællens navn.
  3. Det er lovmæssigt bestemt, at medlemskontingenter ikke er fradragsberettigede, hvorfor vi ikke kan indberette disse.
  4. Hvis du har foretaget donationer via MobilePay, kan disse ikke automatisk indberettes til SKAT. Vi sender en e-mail til vores medlemmer for at bede om kvitteringer af disse. Har vi ikke modtaget dette rettidigt, er det muligvis derfor indberetningen ikke er sket.
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.