Ofte Stillede Spørgsmål

Qurban

Wajib qurban er betegnelsen for dyr, som slagtes under den årlige religiøse højtid i forbindelse med pilgrimsfærden og den årlige fest, Eid-al Adha.

Hasene udfører slagtning af qurban i de mest trængende områder, typisk i de afrikanske lande, Tyrkiet, Balkan og Asien. Wajib qurban går til forældreløse børn og deres familier, flygtninge, samt folk ramt af naturkatastrofer og fattigdom.

Vi sender dig information på sms, når slagtningen af qurban er gennemført. Derfor er det vigtigt, at du noterer navn, adresse og tlf. nr. ved overførslen, hvad enten det er fra Mobilepay, bankoverførsel eller betaling via hjemmesiden. Vi sender ikke billeder til vores bidragsydere, men lancerer altid uddelingen i form af billeder på sociale medier under kampagnen.

Donation er aktuel i kampagneperioden på hjemmesiden, hvor du kan vælge wajib qurban og føje til kurven. Derefter skal du udfylde dine oplysninger og foretage betalingen via betalingsmodulet.

Akut Nødhjælp

Du kan bidrage til akut nødhjælp med et valgfrit beløb via betalingsmodulet.

  •  

Zakat Fitrah Kampagnen

Zakat, også kaldet almisse, er en slags formueskat, som muslimer har opsparet gennem et år, og hvis værdi udgør 85 gram guld eller 2,5% af værdien af ens opsparede kapital. Hver muslim er forpligtet til at betale almisse af sin formue.

Fitrah beløbet er 100 kr. og svarer til prisen for at brødføde én person én dag. Det anbefales, at fitrah betales inden Eid al-Fitr bønnen og er en slags sadaqah for ens sundhed, der bør betales af enhver muslim.

Fidyah er en donation mad til én person for hver manglende fastedag. Fidyah gives, hvis man fx har en kronisk sygdom, som gør, at man er fritaget for at faste og ikke kan faste på et andet tidspunkt. Beløbet er fastsat til 100 kr. pr. dag. Hvis man ikke har mulighed for at faste hele ramadanmåneden, vil beløbet være for 30 fastedage, altså 3.000 DKK.

Der kan indbetales til almisse kampagnen året rundt, hvorimod Fitrah og Fidyah kampagnen kun vil være tilgængelig i ramadanmåneden.

  •  

Adaq, Aqiqah & Shukr Qurban

Adaq og shukr qurban er udtryk for taknemlighed og løfte. Hasene Danmark ofrer et dyr på vegne af muslimer, som har givet et løfte eller som ønsker at udvise taknemlighed over for Allah. Mange mennesker i verden – særligt i de afrikanske lande, hvor sult er på sit højeste – har kun mulighed for at spise kød få gange om året. Det er typisk på særlige helligdage, hvor der uddeles kød til de trængende.

Aqiqah doneres for dit nyfødte barn. Det er vigtigt, at du i kommentarfeltet i kurven noterer dit barns navn, da selve ritualet vil foregå i dette navn.

De bidrag til Adaq, Aqiqah og Shukr qurban, som vi modtager, bliver brugt til slagtning én gang om måneden. Slagtningen sker med vores samarbejdspartnere i Etiopien. Kødet fordeles til forældreløse børn, studerende, fattige familier og flygtninge.

Prisen på 850 kr for et får eller en ged svarer til er qurban for én person. Man kan også betale 5.950 kr for en hel ko; dette regnes som qurban for syv personer. Det er vigtigt at notere i kommentarfeltet i kurven, hvis du ønsker at donere en hel qurban.

Donationer for Adaq, Aqiqah eller Shukr qurban modtages kun via hjemmesiden.

Vandbrønde Projekter

Når vi har modtaget din donation, sender vi informationerne videre til vores samarbejdspartnere. De vil dernæst gå i gang med at undersøge, hvor behovet for rent drikkevand er størst i de lande, klassificeret i nedenstående tabel. Derefter vil byggeprocessen påbegyndes. Det kan tage ml. 6-9 måneder, før vandbrønden er helt færdigetableret. Du vil snarest herefter modtage billeder og information om din vandbrønd på e-mail. Du vil også modtage en mindre mappe med informationer og billeder med posten. Sidstnævnte gælder kun for brønde doneret med 5.000, 20.000 eller 40.000 kr.

Det er ikke muligt at modtage billeder under byggeriet, men du er velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker at vide nærmere ift. hvilket land brønden vil etableres.

Hvis du vælger at få bygget en vandbrønd for dig selv til 20.000 kr, 40.000 kr eller bidrage med en delvis donation på 5.000 kr kan du selv vælge, hvad der skal stå på brønden. For en brønd til 20.000 kr eller 40.000 kr, kan du vælge en tekst med op til 40 tegn. For en delvis donation på 5.000 kr, kan du vælge tekst med op til 20 tegn.

Med en delvis donation på 5.000 kr vil teksten, du vælger på brønden, fremgå sammen med andre doners tekst på samme skilt. Det er ikke muligt at vælge, hvad der skal stå på en brønd på mindre overførsler end de nævnte beløb. 

Prisen på en vandbrønd er fastlagt ud fra de reelle udgifter, der er forbundet med etablering af en vandbrønd. I nogle områder kræver det, at man borer længere ned for at komme til rent drikkevand eller bruger andre typer materialer, som fx en større vandpumpe.

Prisen for vandbrøndene er fast og kan ikke ændres efter gennemført betaling. Det er heller ikke muligt at få sin donation refunderet efter påbegyndelsen af processen.   

Du kan vælge at få etableret en vandbrønd for dig selv via Hasene Danmark eller bidrage med et valgfrit beløb, som vil gå til etablering af en vandbrønd.

Forældreløse Børn

Det koster 300 kr. månedligt at være fast sponsor for et forældreløst barn. Det er muligt at støtte flere forældreløse børn, hvis man ønsker dette.

Ønsker du ikke at være fast sponsor for et forældreløst barn, er det også muligt at støtte projektet Forældreløse Børn med et valgfrit beløb. Disse bidrag går til projekter, som støtter forældreløse børn.

Ønsker du at være fast sponsor for et forældreløst barn, har vi brug for dine oplysninger. Du kan udfylde nedenstående formular. Herefter opretter vi dig som sponsor for et forældreløst barn. Efter oprettelsen vil du modtage en bekræftelse samt få tilsendt billede og oplysninger om barnets nationalitet, alder og familiemæssige forhold via mail. Vi tilmelder dig til Betalingsservice (BS), så husk at skrive dit CPR-nummer i formularen.

Ønsker du at være fast sponsor for et forældreløst barn, har vi brug for dine oplysninger. Du kan udfylde nedenstående formular. Herefter opretter vi dig som sponsor for et forældreløst barn. Efter oprettelsen vil du modtage en bekræftelse samt få tilsendt billede og oplysninger om barnets nationalitet, alder og familiemæssige forhold via mail. Vi tilmelder dig til Betalingsservice (BS), så husk at skrive dit CPR-nummer i formularen.

Fødevare Hjælpepakke

En fødevarepakke til en familie koster 400 kr. Du kan altid bidrage til vores kampagne, men uddelingen vil kun finde sted i måneden op til Ramadan.

Fødevarepakker indeholder generelt basale madvarer såsom ris, pasta, linser, olie, sukker, mel, mælkepulver, te, frugtsaft og dadler. Indholdet varierer alt efter de fødevarer, der typisk forbruges i distributionslandene.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.